Josep Conangla i Escudé

Josep Conangla i Escudé (Ametlla de Merola, 15 novembre 1896 – 17 maig 1971) va ser un compositor molt vinculat a la vida cívica de l’Ametlla de Merola, colònia industrial de Puig-reig, per a la qual compongué les músiques del Pastorets, arranjà les músiques dels Balls de Nans i Cascavells.

A més, considerem que aquest músic té un gran lligam a la nostra formació ja que va ser el besavi de la Núria. Per altra banda, “228 Cordes” ha interpretat i seguirà interpretant algunes de les seves composicions (com serien algunes obres dels Pastorets de l’Ametlla de Merola). De la mateixa manera, aquesta formació també ha tocat obres de Ramon Conangla i Canals (Ametlla de Merola, 29 febrer 1932 – Barcelona, 13 març 2013) fill de Josep Conangla i avi de la Núria, viol·loncelista i compositor.

Un dels nostres objectius, a part de fer arribar a conèixer les nostres obres i fer gaudir a la gent de música de tots els estils i èpoques, seria fer ressò de les composicions i obres d’autors catalans tals com Josep i Ramon Conangla, personatges íntimament relacionats amb la nostra formació, ja sigui per tema sentimental, com per tema musical.

Per aquest motiu, en la nostra pàgina web, hem decidit incloure aquest apartat on anirem actualitzant i ampliant un recull de gravacions, vídeos, partitures i altres materials que ens ajudaran a conèixer algunes de les seves composicions perquè en podeu gaudir al màxim!

 

Músiques dels Pastorets de l’Ametlla de Merola

 

Anuncis